Suplimente

Generaţia care a dat o altă faţă României

Generaţia care a dat o altă faţă României

Autor: Adelina Mihai

29.10.2015, 00:49 846

Erau proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolilor când Revoluţia a schimbat complet structura economică a ţării. Au fost juniorii din companiile existente la acea vreme sau tinerii antreprenori din cea mai numeroasă generaţie din istoria României, iar astăzi au între 44 şi 48 de ani.

Dintre cei 2,34 milioane de români care s-au născut în primii cinci ani de la adoptarea decretului de interzicere a avorturilor (1967 -1972), cu rezidenţa în România au mai rămas doar 1,7 milioane după ce unii au emigrat.

Baby boomerii sunt responsabili de transformarea din temelii a economiei româneşti şi totodată sunt cei care au pus bazele unei economii care va semăna cu una occidentală, indiferent în cât timp se va întâmpla acest lucru.

Marele semn de întrebare este însă legat de sustenabilitatea sistemului de pensii atunci când primii „decreţei“ vor ieşi la pensie, începând cu anul 2032, când numărul de pensionari nou-intraţi în sistem va fi dublu, iar numărul de noi salariaţi nu poate ţine acest ritm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO