Suplimente

Şcoala de afaceri Insead oferă cel mai bun program de MBA din lume

Şcoala de afaceri Insead oferă cel mai bun program de...

Autor: Adelina Mihai

01.06.2017, 17:10 117
Programul de MBA oferit de şcoala de afaceri Insead a fost clasat pe locul 1 în topul celor mai bune programe de educaţie managerială din lume, potrivit topului realizat de Financial Times pe baza opiniilor absolvenţilor. Este pentru al doilea an consecutiv când şcoala de afaceri, care are campusuri în Franţa (în Fontainebleau, înfiinţat în 1957) şi în Singapore (înfiinţat în 1999), ocupă primul loc în topul FT. MBA-ul oferit de Insead se remarcă în special prin diversitate, 95% dintre studenţi fiind internaţionali.

Stanford Graduate School of Business din California este pe locul doi în topul din acest an, în creştere faţă de locul 5 deţinut în 2016. Totodată, programul de MBA de la Stanford  s-a mai aflat pe locul 2 în topul FT din anul 2014.

Pe locul trei în topul celor mai bune programe de MBA este Wharton, oferit de şcoala de afaceri a University of Pennsylvania.

Programele oferite de Harvard Business School, London Business School şi MIT Sloan School of Management, trei dintre cele mai longevive programe de MBA aflate pe primele locuri în topul realizat de FT de-a lungul anilor, au pierdut teren în faţa competitorilor. Harvard a pierdut două locuri, căzând pe poziţia 4, pentru prima dată în nouă ani de când şcoala de afaceri a ieşit din top 3.

De asemenea, London Business School a pierdut trei poziţii, ajungând pe locul 6, cea mai scăzută poziţie în ierarhie din ultimii 14 ani. Şi MIT Sloan School of Management a căzut pe locul 13 în top, pentru prima oară în ultimii zece ani de când s-a situat în afara topului celor mai bune zece programe de MBA din lume.

Absolvenţii MBA-ului oferit de Stanford au cele mai mari salarii, echivalentul a circa 14.500 de euro pe lună, însă sondajul FT arată că absolvenţii programelor aflate în top 15 se aseamănă în ceea ce priveşte nivelul salarial, evoluţia în carieră sau satisfacţia vizavi de programul de MBA absolvit.

Topul FT este realizat pe baza sondajelor realizate în rândul şcolilor de afaceri şi al absolvenţilor acestora din promoţia 2013. Programele sunt evaluate în funcţie de evoluţia profesională a absolvenţilor şi de diversitatea studenţilor şi a şcolii de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO