Un start-up pe zi

Afacere inedită: Doi prieteni au furat o idee din SUA şi vor să le-o vândă corporatiştilor din Pipera

Afacere inedită: Doi prieteni au furat o idee din SUA...

Autor: Bogdan Angheluţă

27.07.2014, 13:37 7582

Ionuţ Rusu, 24 de ani, şi Alexandru Petrescu, 25 de ani, doi tineri din Râmnicu Vâlcea cu studii de comunicare în Danemarca au pus o picioare o afacere inedită. Cei doi vând covrigi corporatiştilor dintr-o rulotă amplasată, cu precizie, într-o zonă din Pipera. Brandul Sunday Bagels and Coffee este inspirat de micii comercianţi din New York, capitala covrigului, aşa cum o numesc cei doi. "Timp de o săptămână am mâncat la toate covrigăriile premiate din Manhattan, de două-trei ori pe zi mergeam şi le gustam. Cred că nici unul dintre noi nu a mai mâncat atât de multă pâine niciodată."

"Noi suntem colegi şi prieteni de multă vreme, mulţi ar spune că nu e reţeta succesului însă cred că depinde de la o persoană la alta", povesteste Ionuţ Rusu. "Totul a fost luat din aproape în aproape, în sensul că am vrut mai întâi să vedem unde ne putem afirma antreprenorial cu capacităţile de care dispunem, pe de-o parte, asta implicând şi sfera financiară. Şi, ca un alt aspect, am vrut să ne pliem bine şi pe modul de business din România şi să mergem către o industrie care să ne primească pentru cine suntem şi ceea ce putem noi să dăm şi în care să nu fie nici costurile de intrare foarte mari."

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO