Un start-up pe zi

O antreprenoare câştigă peste 200.000 de euro anual dintr-un showroom de mobilă din Capitală

10 apr 2017 Autor: Mihaela Pascari

Ioana Cojocaru, proprietara Kult!: Afacerea a ajuns anul trecut la vânzări de un milion de lei, ţinta pentru anul acesta este de a creşte businessul cu 15%

Ioana Cojocaru, 40 de ani, a decis să investească într-un showroom de mobilă din Bucureşti în urmă cu zece ani, iar anul trecut KULT!, brandul creat de ea, a ajuns la vânzări de aproximativ un milion de lei (circa 220.000 de euro) din comer­cializarea de mobilier. Pie­sele comer­ciali­zate sunt aduse pe plan local prin inter­mediul unor parteneriate cu producători din Italia, Spania, Portugalia şi Austria.
 
Fondatoarea showroomului este absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Po­litice şi Adminis­tra­tive din Bucureşti, iar afa­ce­rea a decis să o lanseze după expe­rienţa de muncă într-o firmă belgiană din România, unde crea proiecte digitale, web şi biblioteci virtuale.
 
„Sora mea (Zora Cojocaru - n.red.) a venit cu ideea de a deschide un showroom, ea este pasionată de arta culinară şi este absolventă a unor cursuri de gătit în Austria. Ne-am propus să realizăm bucătării în care românii să gătească, să fie inspiraţi să experimenteze şi să folosească timpul cât mai eficient“, spune Ioana Co­jocaru despre cum s-a conturat ideea de a crea propriul business. Sora antreprenoarei a activat în cadrul firmei în primii ani de activitate, iar în momentul de faţă este retrasă din business.
 
Forastero, firma care administrează brandul KULT!, a fost înfiinţată cu o in­vestiţie de 100.000 de euro, re­­­surse necesare ame­najării show­­­roomului, cât şi pentru pro­gramele de pro­iec­tare, tehnologie şi marketing. „Inves­ti­ţia iniţială a repre­zen­tat economiile fa­mi­liei“, a menţionat an­­tre­­prenoarea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2017

 
Cuvinte cheie:
showroom
, mobila
, antreprenori
, capitala
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide