Un start-up pe zi

O moldoveancă de peste Prut face 300.000 de lei pe an din prăjituri. Galerie FOTO

Afacerea Cuptorul Moldovencei care produce plăcinte, prăjituri de casă, torturi şi produse proaspete de patiserie a prins contur în 2013 într-un spaţiu de 50 mp din Iaşi

Afacerea Cuptorul Moldovencei care produce plăcinte, prăjituri de casă, torturi şi produse proaspete de patiserie a prins contur în 2013 într-un spaţiu de 50 mp din Iaşi

Autor: Mihaela Pascari

12.07.2015, 13:00 4719

Nicoleta Hritcu, o tânără în vârstă de 33 de ani de peste Prut, şi-a deschis în 2012 propriul atelier de produse de patiserie în Iaşi. Ea a reuşit „să prindă“ printre primele finanţări acordate de către stat pentru companii de tip SRL- D şi a investit aproape 25.000 de euro (dintre care 10.000 de euro primiţi de la stat) pentru lansarea pe piaţa ieşeană a brandului Cuptorul Moldovencei. Banii pe care tânăra i-a pus în joc din resurse personale au fost investiţi în principal în angajări, spaţiu şi testări de reţete.

În fiecare an statul român are buget pentru finanţarea a maximum 500 de SRL-D-uri, proiectul fiind lansat în 2011. Până în prezent s-au înfiinţat 20.000 de „afaceri de la zero“ de tip SRL-D, însă nu toate au primit ajutor, dat fiind faptul că bugetul pe cinci ani a fost de circa 25 mil. euro, suficient pentru cel mult 2.500 de jucători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO