O moldoveancă de peste Prut face 300.000 de lei pe an din prăjituri. Galerie FOTO

12 iul 2015 Autor: Mihaela Pascari

Nicoleta Hritcu, o tânără în vârstă de 33 de ani de peste Prut, şi-a deschis în 2012 propriul atelier de produse de patiserie în Iaşi. Ea a reuşit „să prindă“ printre primele finanţări acordate de către stat pentru companii de tip SRL- D şi a investit aproape 25.000 de euro (dintre care 10.000 de euro primiţi de la stat) pentru lansarea pe piaţa ieşeană a brandului Cuptorul Moldovencei. Banii pe care tânăra i-a pus în joc din resurse personale au fost investiţi în principal în angajări, spaţiu şi testări de reţete.

În fiecare an statul român are buget pentru finanţarea a maximum 500 de SRL-D-uri, proiectul fiind lansat în 2011. Până în prezent s-au înfiinţat 20.000 de „afaceri de la zero“ de tip SRL-D, însă nu toate au primit ajutor, dat fiind faptul că bugetul pe cinci ani a fost de circa 25 mil. euro, suficient pentru cel mult 2.500 de jucători.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.07.2015

 
Cuvinte cheie:
moldoveancă
, prăjituri
, Nicoleta Hritcu
, Cuptorul Moldovencei
, patiserie
, iasi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide