Un start-up pe zi

Un antreprenor a investit 40.000 euro într-o cafenea pentru corporatişti şi are în plan încă două unităţi

18 aug 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Petre Andrei Dumitru, un antreprenor cu experienţă în HoReCa, pasionat de cafea, a investit 40.000 de euro într-o cafe­nea în clădi­rea de bi­rouri Flo­reasca Business Park. Localul a fost deschis la sfârşitul anului trecut.

„În acest moment, avem o singură unitate deschisă. În planurile noastre există ideea de a mai deschide încă două unităţi în funcţie de oportunităţile care vor apărea în piaţă în ceea ce priveşte spaţiile disponibile”, spune Petre Andrei Dumitru.

Clădirile de birouri sunt o miză impor­tantă pentru jucătorii din do­me­niul restaurantelor şi cafenelelor, deoa­rece acestea atrag un număr mare de po­tenţiali clienţi din rândul corpora­tiştilor. De altfel, majoritatea imobi­lelor de birouri din Capitală au fie la par­terul clădirilor, fie în apropiere localuri în care sunt comercializate băuturi şi alimente. „Având în vedere poziţionarea cafenelei la parterul unei clădiri de birouri, dar şi proximitatea faţă de alte spaţii de birouri din zona Floreasca-Pipera, publicul ţintă sunt oamenii din mediul corporate. Este greu de estimat valoarea bonului me­diu, însă se situează probabil în jurul a 15 lei”, mai spune Du­mitru.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.08.2017

 
Cuvinte cheie:
antreprenori
, cafenea
, plan
, deschidere
, business
, cafea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide