ZF 15 ani

Ilias Pliatsikas, şeful producătorului Olympus: ZF este prima şi singura mea sursă de informare

Ilias Pliatsikas, şeful producătorului Olympus: ZF este...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.11.2013, 18:28 450

Ilias Pliatsikas, directorul general al companiei Fabrica de Lapte din Braşov, producătorul brandurilor de lactate Olympus sau Oly, spune că este foarte important pentru el ca manager să fie conectat la realităţile socio-economice, iar Ziarul Financiar este o resursă importantă în acest sens.

„Citesc Ziarul Financiar zilnic. Este prima şi singura mea sursă de informare. Ca om de afaceri, este foarte important pentru mine să fiu conectat la realităţile socio-economice, iar Ziarul Financiar este o resursă preţioasă în acest sens.  Ziarul Financiar este cel mai bun ziar din România - mai ales pentru business, dar nu numai. Sper ca şi peste 15 ani să citesc în ZF analize competente şi articole obiective, ca până acum”.

Grupul elen Olympus, deţinătorul companiei Fabrica de Lapte Braşov, a intrat pe piaţa românească în 1999, cumpărând o fabrică în Baraolt (jud. Covasna), iar la finalul anului 2010 a inaugurat o nouă fabrică la Hălchiu, lângă Braşov, în care a investit 75 milioane de euro. Ilias Pliatsikas, 34 de ani, are o experienţă de 10 ani pe piaţa locală, iar anterior a activat în cadrul Olympus Dairy în Grecia.

„Deşi nu eram aici în urmă cu 15 ani, ştiu foarte bine că aderarea României la Uniunea Europeană a marcat începutul unor schimbări majore, astfel că diferenţele între atunci şi acum sunt enorme. Putem foarte bine să spunem că România este azi o ţară de talie occidentală. Am o experienţă de zece ani pe piaţa din România, iar interacţiunea cu oamenii şi mediul de afaceri de aici m-a ajutat să devin un manager mult mai bun”.

Managerul spune că dacă România ar fi o companie ar vrea să facă parte din ea şi că ţara are un potenţial de dezvoltare foarte mare.

„Cu siguranţă aş vrea să fac parte din compania România. România ar fi o companie cu un potenţial imens şi colegi de lucru minunaţi.

România va fi ce facem din ea - are atât de mult loc de creştere, încât sigur va creşte mai departe. Rămâne de văzut cât de repede, faţă de celelalte ţări comparabile”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO