ZF 24

10 intrebari ZF la care ar trebui sa raspunda candidatii la presedintie. Ce intrebari ar mai trebui adresate? Comentati aici

18.11.2009, 15:05 862

1. Este utila Romaniei adoptarea mai rapida a euro ca monedainainte de 1 ianuarie 2015?

2. Ce poate face statul pentru stimularea creditului, dupa cetentativa de folosire a CEC drept motor al creditarii a esuat dincauza imposibilitatii majorarii capitalului?

3. Pastram cota unica de impozit? O extindem si asupra altorcategorii de venituri sau revenim la impozitarea progresiva?

4. Sa continue privatizarea companiilor ramase in proprietateastatului sau sa fie pastrate? In functie de ce criterii se poateface o selectie?

5. Este viabil pentru Romania conceptul "campionilor nationali"- companii puternice cu capital de stat in sectoare strategice:bancar, energetic, infrastructura rutiera?

6. Cum poate deveni agricultura o sursa stabila de crestereeconomica atat timp cat nu exista o piata transparenta sipredictibila a produselor agricole care sa faca rentabileinvestitiile in domeniu?

7. Cum poate reusi noua legislatie din domeniul pensiilor saregleze dezechilibrul dintre numarul salariatilor si cel alpensionarilor?

8. Este Romania capabila sa-si dezvolte un model de politicaeconomica independent de supervizarea FMI si a ComisieiEuropene?

9. Care este strategia multianuala pentru urmatorii 5 anipregatita pentru dezvoltarea infrastructurii (feroviara sirutiera)? De unde vor proveni fondurile pentru investitii?

10. Contractele colective de munca ar trebui desfiintate sautrebuie pastrat actualul sistem?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO