ZF 24

100 de consultanţi la oferta Romgaz au lucrat un an şi jumătate ca să încaseze 6,7 mil. euro

Foto: Romgaz

Foto: Romgaz

Autor: Adrian Cojocar

22.10.2013, 20:49 1893

Listarea Romgaz, cea mai mare ofertă din istoria bursei de la Bucureşti, a avut peste 100 de profesionişti care au lucrat timp de un an şi jumătatea la pregătirea ofertei, aceştia urmând să fie însă recompensaţi cu sume cuprinse între 6,7 mil. euro şi 7,9 mil. euro, în funcţie de preţul final al ofertei Romgaz.

Astfel, un consultant care a lucrat la ofertă va încasa în medie 67.000 de euro, cât un apartament situat în Bucu­reşti, dacă aceasta se va încheia cu succes, adică dacă se va subscrie cel puţin 70% din oferta în valoare de 311,7 mil. euro, la cât este evaluată aceasta la preţul minim de 24 de lei/acţiune.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

„În acest proiect au fost implicaţi foarte mulţi oameni, în total peste 100 de persoane. Ca să vă faceţi o idee, lista cu datele de contact ale persoanelor implicate a ajuns spre finalul proiectului să aibă mai mult de 20 de pagini. Cât despre timpul efectiv, în ultimele săptămâni pentru a putea finaliza prospectul şi restul elementelor necesare lansării procesului s-a lucrat constant peste 18 ore pe zi“, a declarat Dana Mirela Ionescu, preşedintele şi directorul general al Raiffeisen Capital & Investment, unul dintre cei doi manageri locali ai proiectului şi parte a consorţiului care intermediază oferta.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO