ZF 24

11 antreprenori au cerut finanţări de 6 mil. euro la VentureConnect

11 antreprenori au cerut finanţări de 6 mil. euro la...

Autor: Adrian Seceleanu

06.11.2013, 00:08 639
Un număr de 11 antreprenori - reprezentând companii care aveau chiar şi zece ani de activitate sau mai mult în spate - sau proiecte într-o fază incipientă sau abia lansate au încercat ieri să atragă interesul a aproximativ 30 de investitori din România şi străinătate în cadrul ediţiei cu numărul opt a VentureConnect, un eveniment care pune faţă în faţă antreprenori din IT şi online cu investitori.
 
Valoarea totală a finanţărilor solicitate de antreprenori a fost de aproape 6 milioane de euro, cele mai mari sume fiind cerute de magazinul online floridelux.ro (2,5 mil. euro) şi furnizorul de soluţii software şi hardware Expressoft (1,5 mil. euro).
 
Ediţia cu numărul opt a VentureConnect a avut loc cu sprijinul Orange şi Microsoft  la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City). Evenimentul, lansat de Fundaţia VentureConnect în 2010, este susţinut de Ziarul Financiar şi Black Sea Trade & Investment Promotion Program.
 
„Vrem bani să ne extindem online şi offline şi să fim prezenţi în fiecare oraş din România, dar şi în Europa. Avem nevoie de bani şi de un partener strategic care să ne ajute să înţelegem piaţa europeană. Avem nevoie de 2,5 milioane de euro“, a spus Marius Dosinescu, CEO şi fondator al magazinului online floridelux.ro, lansat în 2003 şi care are afaceri estimate la 750.000 de euro în acest an. În România vânzările online reprezintă mai puţin de 5% din piaţa de flori de 190 mil. euro, astfel că magazinul are potenţial de creştere. Întrebat care a fost impactul includerii magazinului într-o campanie de publicitate TV & outdoor a operatorului de telefonie mobilă Vodafone - ale cărei servicii de comunicaţii le utilizează -, Dosinescu a afirmat că numărul de comenzi a crescut cu 40%, iar numărul de contracte corporate a fost mai mare faţă de anul precedent. Compania operează mai multe site-uri care vând flori şi cadouri, concentrate pe diferite nişe. Ţinta companiei este să ajungă la un business de 15 mil. euro, a spus Dosinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO