ZF 24

Euronews: Norul de cenusa vulcanica ar putea perturba traficul aerian chiar si cateva luni de acum incolo. Doar astazi 17.000 de zboruri au fost anulate

Euronews: Efectele norului de cenusa vulcanica ar putea perturba traficul aerian chiar si cateva luni de acum incolo. Doar astazi 17.000 de zboruri au fost anulate
16.04.2010, 15:13 116

Norul de cenusa care a afectat traficul aerian din Europa inultimele 40 de ore este imprevizibil conform lui Magnus TumiGudmundsson, profesor de geofizica la Universitatea din Islanda,scrie EuroNews.

Conform acestuia, "eruptia s-ar putea opri maine, dar ar puteacontinua sa afecteze traficul aerian timp de mai multe saptamanisau luni".

Cenusa vulcanica venita din Islanda a lovit puternic in traficulaerian din Europa, cauzand anularea a aproape 17.000 de zboruri,vineri, conform unei autoritati interguvernamentale care se ocupade traficul aerian din Europa, informeaza CNN.

Eurocontrol a anuntat ca se asteapta ca 11.000 de zboruri saaiba loc vineri, in contrast cu cele 28.000 de zboruri dintr-o zinormala.

Impactul asupra companiilor aeriene va dura cel putin inca 24 deore, a atentionat Eurocontrol.

Unele dintre cele mai importante aeroporturi din Europa au fostnevoite sa opreasca avioanele la sol, inclusiv Charles de Gaulledin Paris, aeroportul Heathrow din Londra si aeroportul Schipholdin Amsterdam.

Traficul aerian pe mare parte din Marea Britanie a fost inchistuturor zborurilor, exceptand zborurile de urgenta.

Doar o parte din zborurile normale au fost permise in Irlanda deNord si Scotia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO