ZF 24

2009 - anul unui darwinism financiar

23.01.2009, 23:47 15

Philippe Gijsels, specialist in piete bursiere la Fortis Global Markets din Bruxelles, apreciaza citat de BUSINESS Magazin ca 2009 va fi “anul marelui cutremur, anul unui darwinism financiar, cand cei slabi vor deveni si mai slabi, iar cei puternici vor deveni si mai puternici”,. Multi comercianti, banci, producatori de marfuri si companii farmaceutice au terminat 2008 la limita de supravietuire, spune Gijsels, ceea ce le transforma in posibile tinte de achizitie. “Oamenii cu lichiditati si cu balante contabile solide vor putea sa faca in asemenea conditii tot ce-si doresc”, spune el.

Pe termen lung, consolidarea va contribui la crearea de conditii pentru urmatoarea faza de expansiune a pietei, considera specialistul de la Fortis, pentru ca va insemna ca banii sunt directionati catre cei care stiu sa-i utilizeze cel mai eficient. Gijsels spune ca e posibil ca piata sa inceapa sa se stabilizeze la sfarsitul lui 2009 daca vor exista semne clare ca s-a ajuns la sfarsitul crizei financiare si aproape de sfarsitul celei ipotecare din SUA. Daca exista vreo speranta de imbunatatire, ea se afla in aproape generala dispozitie pesimista.

 

Cititi mai multe despre cum va fi criza in 2009 pe www.businessmagazin.ro

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO