ZF 24

25 de top manageri au reusit sa obtina anul trecut 11,6 miliarde de dolari

22.04.2009, 23:12 22

Potrivit unui clasament anual al celor mai bine platiti oameni din conducerea fondurilor de investitii speculative, publicat de revista Alpha a Institutional Investor, in timp ce pietele mari si economiile au luat-o la vale anul trecut, 25 de top manageri au reusit sa obtina 11,6 miliarde de dolari, pentru ca au stiut sa tranzactioneze impotriva curentului din piata, scrie Business Magazin.

Fireste, castigurile lor nu au ramas neatinse de tulburarile din piete. Intr-un an in care doua din trei fonduri speculative au inregistrat pierderi, platile pentru multi dintre acesti manageri au fost diminuate cu cateva milioane, iar totalul platilor a fost cam la jumatate din suma de 22,5 miliarde de dolari castigata de cei 25 de finantisti din top in 2007. Compensatiile managerilor, care in vremurile bune iti taiau rasuflarea, raman totusi impresionante, dupa un an in care fondurile speculative (hedge funds) au pierdut in medie 18%, iar investitorii si-au retras banii in corpore.

 

Cititi cum au reusit manageri fondurilor speculative sa obtina aceste venituri pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO