ZF 24

5.000 de lei la bancă mai aduc maximum 56 de lei după trei luni

5.000 de lei la bancă mai aduc maximum 56 de lei după...

Autor: Anelis Baciu

20.10.2013, 21:25 38905

Băncile locale au coborât semnificativ dobânzile la depozitele în lei, astfel încât pentru un depozit pe o perioadă de trei luni dobânda anuală este între 2,5% la Intesa Sanpaolo şi până la 5,3% la TBI Bank, sucursala grupului isarelian Kardan.

 

Astfel, un client care vrea să depună la bancă o sumă de 5.000 de lei poate primi după trei luni o dobândă care variază între 26 de lei şi 56 de lei, în funcţie de bancă, net de impozit pe venit, dar fără să ia în calcul comisionul de retragere.

Cel mai mult au coborât dobânzile băncile mari, în timp ce băncile mici au fost mai reţinute cu tăierile de dobânzi şi încă mai afişează dobânzi de 4,5% sau chiar 5% pe an, potrivit datelor agregate de portalul financiar conso.ro.

BCR, Raiffeisen sau CEC Bank au ajustat mai rapid dobânzile în condiţiile în care se bazează pe branduri puternice şi pe o bază largă de clienţi. Bonificaţiile plătite de acestea au intrat sub pragul de 4% pe an.

Suma primită efectiv de client este mai mică dacă din dobânda netă sunt scăzute taxele de administrare a contului curent sau eventualul comision de retragere de numerar de la ghişeu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO