Exclusiv ZF

60 mil. euro, preţul cerut de unul dintre acţionarii RCS&RDS pentru pachetul deţinut. Vedeţi aici structura complicată a acţionariatului uneia dintre cele mai mari companii din România

29 sep 2014 Autor: Adrian Seceleanu

Sfetozar Bugarszki, unul dintre cei mai impor­tanţi acţionari individuali ai companiei de cablu RCS& RDS, care a contribuit la dezvoltarea operatorului la finele anilor ’90, dar nu mai este în prezent implicat în manage­ment, a scos la vânzare - printr-un anunţ publicat în ediţia de astăzi a ZF - un pachet de 6% din titlurile RCS Manage­ment - compania care îi grupează pe toţi acţionarii români ai gigantului de pe piaţa de cablu. Prin participaţia la RCS Management, Sfetozar Bugarszki controlează 3,59% din compania RCS&RDS.

„Subsemnatul Bugarszki Sfetozar vând participaţiile deţinute la societatea RCS Management SA - acţionar la societatea RCS&RDS SA, reprezentând 6% din capitalul social al societăţii, cu preţul de 60.000.000 euro“, conform anunţului care apare în ediţia de astăzi a ZF.

Dacă tranzacţia s-ar realiza la acest preţ RCS&RDS ar fi evaluată la 1,7 mld. euro. Oferta de vânzare a acţiunilor la RCS Management a fost transmisă iniţial către Zoltan Teszari, acţionarul majoritar al companiei de cablu, dar acesta nu a transmis niciun răspuns, a declarat pentru ZF Maria Lavinia Tec, avocatul desemnat de Sfetozar Bu­garszki să gestioneze vânzarea acţiunilor.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- rezultatele financiare ale RCS&RDS în 2013

- alţi acţionari care au scos la vânzare titluri ale companiei de telecom 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.09.2014

 
Cuvinte cheie:
acţionari
, RCS&RDS
, pachetul de acţiuni
, Sfetozar Bugarszki
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide