ZF 24

A fost platita prima pensie privata obligatorie: peste 400 de lei

23.02.2009, 12:26 360

Prima pensie privata din Romania a fost platita la sfarsitul saptamanii trecute, cand un angajat care s-a pensionat mai devreme a incasat suma integrala care s-a acumulat in contul sau de la fondul de pensie obligatorie (pilonul II) la care a contribuit, potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Cel care s-a pensionat era client al Generali Pensii si a incasat o suma de peste 400 de lei, a declarat pentru ZF Ioan Vreme, directorul general al Generali Pensii. In prezent nu exista inca legislatia necesara pentru plata pensiilor private obligatorii, de aceea persoanele care se pensioneaza pana la aparitia cadrului legislativ necesar primesc intreaga valoare a contributiilor pe care le-au facut, din care se scad comisioanele administratorului.

"El a muncit in conditii dificile si s-a pensionat din sistemul public cu stagiu complet de cotizare. La pilonul II, el a contribuit doar cateva luni, primind vineri, 20 februarie, plata in suma integrala a drepturilor sale din Pilonul II de pensii private. Plata a fost facuta de un fond gestionat de un administrator membru al APAPR. Suma platita nu este spectaculoasa, ea fiind proportionala cu contributiile facute in doar cateva luni", au declarat oficialii Asociatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO