ZF 24

A lăsat jobul de educatoare pentru propria grădiniţă şi a ajuns la 160.000 de euro/an

Copiii înscrişi la Grădiniţa Zum Zum au vârste cuprinse între doi şi şase ani, iar taxele variază între 1.000 şi 1.350 de lei pe lună

Copiii înscrişi la Grădiniţa Zum Zum au vârste cuprinse între doi şi şase ani, iar taxele variază între 1.000 şi 1.350 de lei pe lună

Autor: Corina Mirea

28.06.2015, 12:00 3512

După ce a lucrat mai mulţi ani ca educatoare, Luminiţa Băilă, o tânără din Râmnicu Vâlcea, a hotărât să îşi deschidă propria grădiniţă în Bucureşti. Avea doar 28 de ani când a preluat rolul de antreprenor şi a „pariat“ 75.000 de euro pe businessul Zum Zum, iar la finalul lui 2014, cel de-al patrulea de activitate al grădiniţei, afacerile au ajuns la 160.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Am rămas la aproximativ acelaşi număr de copii, adică în jur de 50, dar am avansat în altă direcţie. Din primăvara aces­­tui an am început să promovăm îns­crierile pentru grupa de after school care va începe în toamnă. Ar trebui să avem în jur de 15 copii“, spune Luminiţa Băilă.

ZF a mai prezentat povestea Gră­diniţei Zum Zum la începutul anului tre­cut, la rubrica „Un start-up pe zi“. Atunci, veniturile asociaţiei cu acelaşi nume (pe care este înregistrată instituţia de învă­ţământ privat) ajunseseră la aproxi­mativ 135.000 de euro. În 2014, grădiniţa a generat un profit de 13.000 de euro.

Zum Zum are în prezent cinci edu­catori, unul fiind recrutat chiar în primă­vara acestui an pentru grupa de after school.

Luminiţa Băilă spune că, cel puţin pentru următorii doi ani nu are în plan înfiinţarea unei alte grădiniţe sau extin­derea capacităţii celei pe care o deţine în prezent în Ca­pitală.

Totuşi, antrepre­noa­rea îşi propune să promoveze mai mult zona de creşă, unde să înceapă să pri­mească şi copii cu vârste începând de la un an. În prezent, copiii înscrişi la Gră­diniţa Zum Zum au vârste cuprinse între doi şi şase ani, iar taxele variază de la 1.000 de lei pe lună (pentru programul scurt, de la 8.00 la 13.00) şi 1.350 de lei pe lună (pentru programul prelungit, de la 8.00 la 19.00). Părinţii primesc şi reduceri de 10%, respectiv 15% pentru al doilea şi al treilea copil din familie înscris la cursurile Zum Zum.

Tarifele sunt mai mari ca în urmă cu un an cu 100 de lei pen­tru fiecare tip de program, potrivit in­for­maţiilor ZF.

„Deja avem cereri pentru înscrierea co­piilor care au un an. Prin urmare, vrem să ne promovăm mai mult pe zona asta, dar şi pe after school.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO