ZF 24

Abramovici se pregateste sa vanda clubul de fotbal Chelsea arabilor

Abramovici se pregateste sa vanda Chelsea arabilor. Valoarea tranzactiei a
18.01.2009, 13:24 33

Miliardarul rus Roman Abramovici a purtat cateva discutii cu investitori arabi pentru vanzarea clubului de fotbal Chelsea Londra, in conditiile in care averea omului de afaceri a scazut considerabil, scrie Sunday Times.

Reprezentanti ai oligarhului rus au calatorit in Arabia Saudita si in Dubai pentru a stimula interesul pentru club, noteaza ziarul britanic. Cel putin una dintre intalniri a avut loc in prezenta membrilor familiei regale, a precizat sursa.

In cazul incheierii unei tranzactii, aceasta ar fi cea de-a doua investitie araba semnificativa in prima liga de fotbal din regatul Unit, dupa ce seicul Mansour din Abu Dhabi, a devenit actionarul principal al clubului Manchester City, pentru o suma estimata la 200 de milioane de dolari.

Roman Abramovici a cumparat clubul Chelsea in anul 2003 pentru 60 de milioane de lire sterline si acoperirea unor datorii de 80 de milioane de lire sterline, si in ultimii ani a alocat 500 de milioane de lire sterline doar pentru achizitia de jucatori. Potrivit unor surse, clubul Chelsea valoreaza in prezent 800 de milioane de lire sterline.

Roman Abramovici a fost afectat puternic de criza financiara, jurnalistii de la Sunday Times estimand ca averea sa a scazut cu circa 3 miliarde de lire sterline, de la 11,7 miliarde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO