ZF 24

Accenture a lansat la Cluj-Napoca un program de recalificare în IT

Accenture a lansat la Cluj-Napoca un program de...

Autor: Laurentiu Cotu

22.07.2015, 16:46 5686

Furnizorul de servicii IT Accenture Industrial Software Solutions, fosta companie Evoline achiziţionată de către gigantul american Accen­ture, a lansat la Cluj-Napoca un program de recrutare prin care  oferă cursuri gratuite de recalificare profesională în domeniul IT pentru 50 de persoane.

Programul de recalificare profesională va demara la finalul lunii august 2015 şi se va întinde pe durata a patru sau opt săptămâni, în funcţie de limbajul de programare ales în momentul recrutării: CĂĂ, Java, Mainframe şi SAP ABAP. Programul presupune pregătire intensivă, de opt ore pe zi, fiind o combinaţie de noţiuni teoretice şi exerciţii practice, menite să ajute la asimilarea rapidă a cunoştinţelor. Înscrierile în cadrul programului oferit de Accenture la Cluj-Napoca se realizează prin trimiterea unui CV prin intermediul site-ului companiei, data limită pentru trimiterea aplicaţiilor fiind 31 iulie 2015.

’’Cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru diversele roluri din industria IT variază, ceea ce permite ca în unele cazuri profesioniştii din alte domenii să se poată reprofila cu succes. La această variabilă ne-am gândit atunci când am iniţiat acest program de recalificare profesională”, a declarat János Égly, directorul companiei Accenture Industrial Software Solutions din Cluj-Napoca.

Pentru înscrierea în program, pot aplica toţi cei interesaţi să-şi dezvolte o carieră în IT, fiind necesare un minim de cunoştinţe în domeniul programării şi limba engleză la un nivel avansat. Pentru anumite roluri, cunoaşterea limbii germane reprezintă un avantaj, însă nu este o cerinţă obligatorie. Selecţia cursanţilor se va realiza pe baza unui set de teste care să verifice nivelul abilităţilor menţionate în CV, atât pentru cunoştinţele de limbă, cât şi cele din domeniul programării. Proiectul vizează recrutarea a 50 de persoane care vor fi angajate la finalul cursurilor, în măsura în care finalizează toate etapele programului.

Compania Accenture Industrial Software Solutions dezvoltă soluţii software pentru domeniile industrie şi automatizări, dar şi aplicaţii web pentru diverse terminale mobile. Principalul partener de afaceri al companiei este grupul german Evosoft, care face parte din corporaţia Siemens, dar şi Bwin, conform unor informaţii furnizate anterior de companiei. Accenture Industrial Software Solutions a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 56 mil. lei (12,6 mil. euro), cu un număr mediu de 380 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Având în prezent peste 1.800 angajaţi în România, Accenture livrează servicii din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş.

Accenture este o companie multinaţională de consultanţă în management, soluţii tehnologice şi servicii de externalizare a proceselor de afaceri, având peste 336.000 de angajaţi ce deservesc clienţi din mai mult de 120 de ţări. În anul fiscal care s-a încheiat pe 31 august 2014 Accenture a realizat venituri totale nete de 30 miliarde de dolari.

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO