ZF 24

Acer mizeaza pe lansari de produse in timp de criza - 20 de laptopuri, netbookuri si desktopuri noi

Acer mizeaza pe lansari de produse in timp de criza - 20 de laptopuri, netbookuri si desktopuri noi
10.04.2009, 13:59 23

Compania taiwaneza Acer, al treilea mare producator de PC-uri din lume, considera ca investitiile in cercetare si in dezvoltarea de produse noi pe timp de criza ii vor oferi oportunitatea de a castiga din cota de piata a rivalilor.

Grupul, care reuneste brandurile Acer, Packard Bell/ Gateway si eMachines, a lansat ieri, in cadrul unui eveniment organizat in Amsterdam, 20 produse noi, printre care un laptop cu autonomie de 10 ore, un mini-desktop de dimensiunile unui CD care poate reda filme Full HD, precum si un sistem all-in-one compatibil cu tehnologia multi-touch implementata in noul sistem de operare Windows 7 (sisteme all-in-one au toate componentele incorporate in monitor).

Grupul a anuntat, de asemenea, rebranding-ul Packard Bell, pentru care a colaborat cu firma de design italiana Pinifarina, care a lucrat pentru mari producatori auto, precum Ferarri, Maserati, Cadillac sau Jaguar.

Acer a anuntat pentru noua gama de laptopuri Timeline o autonomie de pana la 10 ore. Pentru a ajunge la acest nivel, compania a apelat la un procesor Intel ULV (Ultra Low Voltage), a renuntat la hard discul traditional in favoarea unitatilor SSD (Solid State Drive) si a folosit iluminare LED pentru ecranul LCD.

Laptopurile, care pot avea diagonale de 13,3 inchi (33,7 cm), 14,1 inchi (35,8 cm) si 15,6 inchi (39,6 cm), au o grosime maxima de 29,7 milimetri si cantaresc intre 1,6 si 2,4 kilograme. Preturile variaza intre 599 si 1.000 de euro.

Acer a intrat si pe piata de sisteme nettop (desktopuri de dimensiuni reduse) prin lansarea modelului Aspire Revo. Compania intentioneaza sa se evidentieze prin utilizarea platformei Nvidia Ion, ce combina un procesor Intel Atom si o placa video Geforce 9400M, suficient pentru a reda filme in format high definition 1080p, potrivit oficialilor Acer.

Aspire Revo este suficient de mic pentru a fi atasat pe spatele unui monitor sau televizor LCD si are un pret estimat de pornire intre 300 si 400 de dolari (228 - 304 euro).

Acer a prezentat si prototipul all-in-one AIO, pe care a demonstrat capabilitatile tehnologiei multi-touch din Windows 7. Intreg ecranul (a carui diagonala poate varia intre 18,5 si 23 de inchi) este sensibil la atingeri multiple ale degetelor, care permit, spre exemplu, rotirea si marirea fotografiilor prin simple gesturi ale mainii.

Dispozitivul va fi lansat in trimestrul al treilea sub brandul Aspire, in timp ce restul computerelor prezentate de Acer vor fi disponibile in termen de doua luni pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO