ZF 24

Acţionarii Albalact au scos la vânzare divizia logistică

Acţionarii Albalact au scos la vânzare divizia logistică

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.04.2014, 00:00 1156

Acţionarii Albalact, cel mai mare producător de lactate cu acţionariat majoritar românesc, au aprobat în cadrul adunării generale a acţionarilor de ieri iniţierea negocierilor cu potenţiali investitori pentru vânzarea parţială sau integrală a Albalact Logistics, societatea care se ocupă de activităţile de logistică ale companiei.

Compania a fost înfiinţată anul trecut. Tot în adunarea generală, acţionarii au aprobat fuziunea Albalact cu Rarăul SA, prin absorbţia ultimei societăţi. Producătorul din Alba deţine circa 99% din capitalul social al Rarăul, pe care a achiziţionat-o în 2008. Albalact este al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa lactatelor, evaluată la 800 mil. euro, şi concurează cu multinaţionalele Danone şi FrieslandCampina, producătorul Napolact.

Anul trecut compania, care are în portofoliu branduri precum Fulga, Zuzu, Rarăul sau De Albalact, a înregistrat o creştere de 23% a cifrei de afaceri, până la 423 mil. lei (96 mil. euro). În acelaşi timp, profitul companiei s-a majorat cu 14%, până la un nivel de 8,4 mil. lei.

Compania este controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru - Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%). Mădălina Panaete

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO