ZF 24

Actionarii ArcelorMittal Galati aproba inchiderea Uzinei Cocso-Chimice. 1.500 de oameni vor fi disponibilizati

20.05.2009, 16:06 75

Adunarea Generala a Actionarilor de la ArcelorMittal Galati, a consfintit, miercuri, prin vot, decizia luata de conducere in urma cu o luna de inchidere a Uzinei Cocso-Chimice de pe platforma siderurgica galateana, au declarat surse din cadrul companiei, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, urmeaza ca, in termen de 15 zile, decizia sa fie comunicata Oficiului Registrului Comertului si publicata, iar apoi vor demara procedurile de oprire a activitatii la Uzina Cocso-Chimica.

Liderul Sindatului "Solidaritatea Mittal", Gheorghe Tiber, a declarat ca daca statul nu va lua masuri pentru sectorul siderurgiei, salariatii din acest domeniu vor porni o "rascoala sociala". Tiber a spus ca, daca patronii nu vor sa investească in acest domeniu, atunci "sa preia statul combinatele, pentru ca sectorul sa fie functional".

"Aceasta decizie este una extrem de grava si nejustificata, deoarece pune in pericol functionarea combinatului, in aproximativ un an si jumatate se va inchide fluxul cald. Aceasta decizie a patronatului mai inseamna, de asemenea, si disponibilizarea a 1.500 de oameni", a declarat Gheorghe Tiber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO