ZF 24

Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea cu Sibex Sibiu vor primi un preţ de retragere din companie de 35,6376 lei/acţiune

Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea cu...

Autor: Roxana Rosu

21.07.2017, 09:48 263

Acţionarii BVB care nu sunt de acord cu fuziunea Bursei de la Bucureşti cu bursa Sibex din Sibiu vor primi un preţ de retragere de 35,6376  lei/acţiune, stabilit de consultantul CMF Consulting, a anunţat astăzi BVB.

”Conform prevederilor art. 5.2 din „Procedura de retragere a actionarilor din Bursa de Valori Bucuresti S.A.”, preţul stabilit de catre Expert in cadrul Raportului de evaluare si care va fi platit actionarilor care si-au exercitat dreptul de retragere din Societate este de 35,6376  lei/actiune.”, se precizează în anunţul Bursei.

Acţiunile BVB au închis şedinţa de joi a bursei la 33,8 lei, în scădere cu 0,59%, compania având o capitalizare de 259 milioane lei.

Acţionarii BVB au avut ca termen data de 15 mai pentru a-şi exercita dreptul de retragere. Fuziunea Bursei de la Bucureşti cu Sibex a fost aprobată în adunarea generală a acţionarilor BVB din luna aprilie. 

Tot atunci, acţionarii au decis majorarea capitalului social al BVB prin emiterea unui numar maxim de 401.400 acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare acţiune având valoarea nominală de 10 lei, urmând ca valoarea capitalului social al BVB să fie majorată de la 76,6 mil. lei lei la valoarea maximă de circa 81 mil. lei. Acţionarii SIBEX vor primi un număr întreg de acţiuni în societate conform ratei de schimb indicată în proiectul de fuziune, aplicată la numărul de acţiuni pe care le deţin în SIBEX la data de înregistrare a hotărârii de aprobare a fuziunii şi după rotunjire în jos. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO