ZF 24

Acţionarii Centrofarm construiesc o clădire de birouri de 10 etaje lângă Piaţa Universităţii

Acţionarii Centrofarm construiesc o clădire de birouri...

Autor: Cristina Cuncea

19.02.2014, 19:50 661

Compania Centrofarm, care deţine reţeaua de farmacii cu acelaşi nume, a început dezvoltarea unui imobil de birouri de 10 etaje în centrul Bucureştiului, în apropiere de Piaţa Universităţii, pe un teren de circa 2.100 de metri pătraţi.

Terenul se află pe strada Tudor Arghezi, la intersecţie cu strada Jean-Louis Calderon, iar autorizaţia de construcţie a fost obţinută în luna februarie 2012 de la Primăria Bucureşti.

Pe o parte din teren, aflat într-o zonă protejată, există o casă veche, care a rămas în urma unor demolări ale unor imobile învecinate realizate în urmă cu câţiva ani.

Contactaţi de agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii Centrofarm nu au oferit informaţii despre proiect, însă informaţiile publice despre lucrare arată că imobilul va fi structurat pe 10 etaje, plus un etaj tehnic, începerea construcţiei a avut loc în februarie 2014, iar finalizarea este prevăzută pentru februarie 2017.

Centrofarm este controlată de firma General Farma Invest (deţinută de un vehicul înregistrat în Cipru, Degribo Consultans Limited, şi de Catia Rădulescu, directorul general al Centrofarm).

În zona pieţei Universităţii există mai multe proiecte de birouri şi de retail în dezvoltare. Unul dintre investitori este Elmec România, care şi-a schimbat de la începutul acestui an numele în FF (Folli Follie) Group România şi care va finaliza la începutul anului viitor lucrările de reconstrucţie a unei clădiri istorice de la intersecţia străzii Ion Câmpineanu cu bulevardul Nicolae Bălcescu, proiect care implică o investiţie de aproximativ cinci milioane de euro. Lângă această clădire, firma Wellkept Imobiliare dezvoltă un imobil de birouri care la parter va avea spaţii comerciale, iar vizavi de spitalul Colţea o altă clădire istorică a intrat anul trecut în proces de renovare.

Există însă şi un proiect finalizat în zonă, pe Bulevardul Magheru, clădirea Magheru One, a cărei reabilitare a fost finalizată în 2012. Clădirea reabilitată de firma austriacă S+B Gruppe nu a reuşit să atragă decât un chiriaş în spaţiile de birouri şi un singur magazin de ochelari în spaţiile comerciale de la parter.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO