Acţionarii OMV Petrom au aprobat dividende de 1,745 mld. lei şi investiţii de 6,6 mld. lei

1 mai 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Acţionarii OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, au aprobat distribuirea de dividende în valoare de 1,745 mld. lei (392 mil. euro) din profitul record obţinut de companie anul trecut, de 4,82 mld. lei (1,09 mld. euro), conform unei hotărâri a AGA, publicată ieri pe bursă.
 
Dividendul brut pe acţiune este de 0,0308 lei, cu 10% mai mare decât cel de anul trecut. Raportat la preţul de ieri de pe bursă, de 0,45 lei pentru o acţiune SNP, randamentul dividendului este de 6,84%. Vor primi dividende toţi acţionarii înregistraţi la data de 16 mai 2014 (data ex-dividend este 14 mai), iar plata dividendelor va începe pe 5 iunie, prin intermediul BRD.
 
WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom S.A.
 
Cele mai mari dividende le vor încasa grupul austriac OMV, care controlează pachetul majoritar de 51% din acţiunile Petrom, Ministerul Economiei, care deţine 20,64% din acţiuni, şi Fondul Proprietatea, care mai deţine circa 19% din companie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.05.2014

 
Cuvinte cheie:
petrom
, dividende
, actionari
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide