ZF 24

Acţionarii Romcab vor discuta un program de emisiuni de titluri de valoare de maxim 200 mil euro

Acţionarii Romcab vor discuta un program de emisiuni de...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2016, 15:56 465

Acţionarii Romcab Târgu Mureş vor discuta în adunarea generală din 31 ianuarie aprobarea de principiu a unui program de emisiuni de titluri de valoare denominate în euro, organizat de Banca Investec Bank plc, in calitate de aranjor principal si exclusiv al programului de emisiune obligatiuni, în valoare de maxim 200 milioane euro, cu o scadenţă intre minim 3 şi maxim 10 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maxim 9,99 % pe an.

In baza acestui program de emisiune se vor putea emite titluri de valoare, în aceleaşi condiţii si cu aceiaşi termeni ce pot face obiectul admiterii la tranzacţionare pe bursele din Statele Membre UE, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Acţionarii producătorului de cabluri vor decide, alternativ, aprobarea de principiu a accesării de către Romcab a unui împrumut în valoare de maxim 200 milioane euro (algoritm: 5*EBITDA ultimelor situaţii financiare), cu o scadenţă intre minim 3 şi maxim 10 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maxim 9,99 % pe an.

Sumele obtinute vor fi utilizate pentru rambursarea datoriilor existente, respectiv pentru asigurarea capitalului de lucru necesar in vederea sustinerii planului de afaceri strategic al companiei.

Firma este controlată de compania Sadalbari SRL din Târgu Mureş, cu 69%, detinuta de Zoltan ProsszerÎn 2015, Romcab a avut venituri de 856,4 mil. lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, şi un profit net de aproape 37 milioane de lei (de 2,3 ori mai mult ca în 2014, susţinut de scăderea preţului la cupru şi aluminiu, princi­palele materii prime).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO