ZF 24

Actiunile bancilor elene au urcat cu 14%. Optimismul privind incheierea acordului de finantare a Greciei revine la Bursa de la Atena

29.04.2010, 17:25 21

Actiunile bancilor elene s-au apreciat, joi, cu 13,9%, si seindreapta spre cea mai mare crestere zilnica inregistrata pana inprezent, sustinute de optimismul privind finalizarea in curand aacordului de salvare financiara a Greciei, conform Reuters.

La ora 12:45 GMT, indicele bancar al bursei din Atena era inurcare cu 13,9%, in revenire dupa pierderile masive inregistratezilele trecute, cand piata era dominata de incertitudini.

"Cotatia titlurilor bancare este in crestere, sustinuta despeculatiile potrivit carora Grecia ar putea primi peste 120 demiliarde de euro", a declarat Dimitris Haralabopoulos, analist ladivizia HSBC din Atena.

Chiar daca avansul de 13,9% este cel mai important inregistratpana in prezent, potrivit datelor Reuters care dateaza din 1991,indicele bancar abia daca a revenit la nivelul de saptamanatrecuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO