ZF 24

Administratorii platformei Tractorul: Modelul vechi de dezvoltare a mallurilor nu era sustenabil

20.01.2010, 13:35 19

Reprezentantii companiei Centerra Management, care administreazaproiectul imobiliar care va fi dezvoltat pe terenul fostei uzineTractorul Brasov spun ca in aceasta perioada este extrem de dificilsa construiesti malluri pe banii bancilor, astfel ca nu exclud cacentrul comercial din cadrul proiectului Coresi sa fie realizatexclusiv din fondurile actionarilor.

"Modelul acesta (de a obtine cea mai mare a fondurilor necesarede la banci - n.r.) nu mai functioneaza. Acest gen de proiect numai este viabil. Noi am venit pe termen lung si avem sustinereaactionarilor pentru a construi din fonduri proprii", a declaratVictor Vadaneaux, managing partner al companiei.

Centerra intentioneaza sa inceapa la jumatatea acestui anconstructia unui parc de retail pentru care a semnat un acord cureteaua de hipermarketuri Auchan, inceperea lucrarilor fiind maidegraba conditionata de autorizatii si de organizarea de santierdecat de obtinerea finantarii.

Intregul proiect, care prevede si constructia unui mall, implicao investitie de 110 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO