ZF 24

Adrian Grecu, şeful Mylan România, este noul Preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice

Adrian Grecu, şeful Mylan România, este noul...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2017, 11:46 1073

Adrian Grecu, Country Manager Mylan România, este noul preşedinte al  Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), în locul lui Dragoş Damian, CEO Terapia - a Sun Pharma company.

Adrian Grecu a fost desemnat în noua funcţie la adunarea din 14 martie, cu aceeaşi ocazie APMGR alegându-l în poziţia de membru al Consiliului Director APMGR pe Dragos Damian.

Din Consiliul Director mai fac parte Amelia Tătaru, Director General Krka, Daniel Bran, Country Manager Accord Healthcare şi Viorica Preduna, Director General Alvogen România.

Adrian Grecu conduce operaţiunile Mylan România din 2015 – odată cu achiziţia, de către compania americană, a portofoliului de medicamente mature al Abbott Laboratories. În prezent, Grecu coordonează în România o echipă de 130 de angajaţi. Anterior, Grecu a lucrat în cadrul companiilor Abbott Laboratories şi Eli Lilly, unde a deţinut funcţii de conducere în diferite divizii naţionale şi internaţionale. Adrian Grecu este licenţiat în Fizică şi Chimie, în cadrul Universităţii Bucureşti şi deţine un MBA bilingv (engleza/spaniolă) cu specializarea Management General de la Institutul de Studii Superioare ale Întreprinderii (IESE) din cadrul Universităţii din Navarra, Barcelona.

 “Povara fiscală la care taxa clawback supune producătorii de medicamente generice a devenit nesustenabilă pentru o bună parte dintre aceştia, iar rezultatul este dispariţia medicamentelor generice esenţiale de pe piaţă şi limitarea sau închiderea unor capacităţi locale de producţie, cu efecte sociale şi economice ireversibile” a declarat Adrian Grecu, Preşedinte al APMGR.

  Totodată, APMGR susţine creşterea accesului la medicamente cu preţuri accesibile, informarea pacienţilor din România cu privire la medicamentele generice, crearea unui cadru de reglementare echitabil pentru medicamentele generice, identificarea şi îndepărtarea tuturor barierelor de acces pentru medicamentele generice din sistemul de sănătate din România, reluarea investiţiilor operaţionale şi industriale în România, în condiţiile în care mediul de afaceri devine mai previzibil şi sustenabil.

  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO