ZF 24

Adrian Lupsan, Intercapital Invest: Anul 2009, anul supravietuirii

22.12.2008, 11:17 45

Anul 2009 va fi un an in care actiunile listate la bursa vor continua scaderile, chiar daca nu in acelasi ritm ca in 2008, au declarat pentru ZF cei mai importanti brokeri de pe piata.

"Cred ca anul viitor va fi unul crucial pentru societatile de brokeraj. Daca 2008 a fost anul celor mai mari scaderi, si nu cred ca ne vom reintalni prea curand, poate chiar niciodata cu asemenea scaderi precum cele consemante anul acesta, 2009 va fi anul supravieturii pentru piata de capital", sustine Adrian Lupsan, directorul general adjunct al societatii de brokeraj Intercapital Invest.

Pentru 2009, Lupsan sustine ca trei factori principali vor influenta piata de caital: "Primul dintre ei va fi contextul macroeconomic nefavorabil si scaderea investitiilor bugetare, in conditiile cresterii deficitului de cont curent. Din acest motiv nu vad o imbunatatire a situatiei pe termen scurt sau chiar mediu. Cel de-al doilea motiv il reprezinta nesiguranta investitorilor, care vor intra mai greu pe piata. Ma astept la o lichiditate a pietei extrem de scazuta pentru anul viitor, cu volatilitati nesemnificative, iar acest lucru se va resimti prin scaderea comisioanelor incasate de societatile de brokeraj. Ultimul factor il va reprezenta cu siguranta evoluta pietelor externe, care, dupa parerea mea nu au atins inca varful crizei. Cel mai probabil acest lucru se va intampla la sfarsitul anului viitor".

Cititi mai multe despre previziunile brokerilor privind piata de capital din Romania anului 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO