ZF 24

Adrian Lupulescu , country HR Director Eurobank Group în România: Angajatorii nu sunt atraşi să angajeze absolvenţi, ci preferă să angajeze oameni din piaţă

Adrian Lupulescu , country HR Director Eurobank Group în...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2016, 13:37 485

Angajatorii nu sunt atraşi să angajeze proaspăt absolvenţi, în care trebuie să investească nişte ani, şi preferă să angajeze oameni care sunt deja în piaţă, a spus Adrian Lupulescu, country HR Director Eurobank Group în România.

"În România se poate îmbunătăţi programarea resurselor prin colaborarea mediului de business cu cel academic"

Alte declaraţii:

Eu cred că fiecare companie trebuie să isi cunoască bine nevoile şi să aplice reguli de bune practici. Piaţa de resurse umane nu diferă mult de la un sector la altul, e vorba de procese similare.

Mediul bancar este supus unei presiuni legat de resursa umană, toată lumea e atentă la meduil legislativ, e o nesiguranţă legată de siguranţa locului de muncă. Şi alte industrii au trecut prin presiuni în trecut. Ca responsabil de resurse umane, singura atitudine corectă este să faci tot ce poţi, ce depinde de tine, încât să lupţi pentru un loc în top 5. Trebuie să creezi competenţele pentru a ajunge la acest obiectiv. Există competenţe care se formează mai greu şi ar fi bine să evaluezi de la interviu dacă un candidat le are sau nu. Mai degrabă decât cele tehnice.

Cultura organizaţională este elementul esenţial pentru o companie, iar cei care intră trebuie să adere la acest set de valori. Din păcate este multă ipocrizie, multe companii care enunţă valori dar nu cred cu adevărat în ele. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO