ZF 24

Adrian Mitroi, profesor ASE: La referendum a contat votul celor care nu pot cuantifica imediat beneficiile aderării la UE

Adrian Mitroi, profesor ASE: La referendum a contat votul...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2016, 13:59 785

La referendum a contat votul celor care nu pot cuantifica imediat beneficiile aderării la UE, cea mai mare zonă de comerţ liber, şi prostia cu «ne-am luat ţara înapoi», de care vorbeam şi noi acum 20 de ani, a spus la ZF Live Adrian Mitroi, profesor ASE. 

”Nu vom avea paşaport peste 10 ani. Peste 10 ani România va fi punctul de atracţie, magnetul Europei. Cea mai scumpă marfă acum este deflaţia. Băncile centrale vor fi disperate să ne verse lichiditate”.

Adrian Mitroi spune că România trebuie să activeze planul B: Rusia şi Turcia, o piaţă de desfacere excepţională.

”Schimbăm o paradigmă. E nevoie de o schimbare de mentalitate. Nemulţumirea este temporară, renunţarea definitivă. Această renunţare va avea repercursiuni mai ales pentru Marii Britanii. Economia României performnează.  O diferenţă de 1 mil de voturi influenţează întreaga UE, cu 500 mil de votanţi. Şi noi spunem că votantul român a fost non-raţional. Ei au votat non-raţional economic în Marea Britanie”.

Mitroi a mai spus că va fi o uşoară ajustare a creşterii economice în următoarele luni în România. 

”Forţa de muncă de acolo, supracalificată, în care noi am investit semnificativ şi nu o adunau la contribuţia lor la bugetul UE, va avea oportunităţi economice să vină aici”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO