ZF 24

Adrian Vasilescu - BNR - despre inlocuirea presedintelui CEC: Ultimul cuvant il are banca centrala

Oficial BNR despre inlocuirea presedintelui CEC: Ultimul cuvant il are banca centrala
24.03.2009, 18:09 40

"Am luat nota de o declaratie care poate sa duca la o intorsatura periculoasa a lucrurilor. Ma refer la afirmatiile privind schimbarea conducerii CEC. Tin sa precizez, ca, in general, un astfel de procedeu nu este uzual. Cu atat mai mult insa nu este bine sa fie vehiculate astfel de intentii intr-un timp in care criza globala se accentuează pe intrega planeta, iar presiunile le simtim si aici", a declarat pentru MediafaxAdrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

Acesta a completat ca nu este momentul pentru perturbari in sectorul financiar, in orice schimbare a conducerii unei banci, ultimul cuvant apartinand bancii centrale.

Declaratia oficialului BNR vine la scurt tip dupa ce presedintele AVAS, Mircea Ursache, a anuntat ca actualul presedinte al CEC, Radu Gratian Ghetea, va fi schimbat in urmatoarea perioada, iar cel mai potrivit pentru a-i lua locul este Enache Jiru, "deoarece el a mai condus banca".

Mircea Ursache este un influent mebru al PSD, partid caruia i-a revenit postul de presedinte al CEC, in urma negocierilor de formare a guvernului PDL-PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO