ZF 24

Adrian Vasilescu: Un nou acord cu FMI ar putea fi bun acum, chiar si fara sa tragem vreo suma de bani

17.02.2009, 21:34 19

Ideea ca acum, la Bucuresti, am putea din nou sa asteptam o delegatie a Fondului Monetar International, care sa faca o analiza amanuntita a realitatilor economice romanesti, urmata de un verdict, le da frisoane unor politicieni. Ei nu pot sa uite vizitele din vremea acordurilor stand-by, insotite mereu, din partea noastra, de aceeasi intrebare: „Ne vor da imprumutul asteptat?”, scrie Adrian Vasilescu, intr-un comentariu pentru ZIARUL FINANCIAR.

De aici intrebarea: „ Ne intoarcem de unde am plecat?” Desigur, FMI s-ar uita la cifre. Si s-ar uita, totodata, la cum se reflecta aceste cifre in viata de zi cu zi a oamenilor. Pentru ca, potrivit obiceiului, ar solicita intalniri nu numai cu autoritatile statului, ci si cu analisti, cu reprezentanti ai sindicatelor, cu personalitati din mediul academic. Pentru Romania, aceasta analiza ar fi importanta. Chiar mai importanta decat analizele din vremea acordurilor stand-by. Fiindca un raport favorabil, acum, ar facilita nu doar finantarea deficitului de cont curent, ce ar putea sa aduca si un aflux mare de investitori straini. Cititi comentariul integral al lui Adrian Vasilescu in ZIARUL FINANCIAR de maine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO