ZF 24

Adriana Georgescu, WU Executive Academy: Investiţia într-un program de MBA se recuperează la trei ani de la finalizarea cursurilor

Autor: Adelina Mihai, Octavian Calei

14.04.2014, 00:06 963
Managerii care urmează cursurile unui program de educaţie managerială de tip Executive MBA sau MBA îşi recuperează banii investiţi în şcolarizare la trei ani după terminarea programului, a spus Adriana Georgescu, program manager al EMBA-ului oferit pe plan local de şcoala de afaceri WU Executive Academy din cadrul Vienna University of Economics and Business.
 
„Calculele noastre arată că, dacă salariul absolventului creşte cu 1.000 de euro, în 36 de luni se recuperează banii investiţi în program. Preţul întreg al programului de EMBA al Vienna University oferit în România este de 35.000 de euro, este un program pe 14 luni, iar suma se poate plăti în tranşe. Pe lângă taxa de şcolarizare, estimăm celelalte cheltuieli la circa 2.000 de euro“, a spus Adriana Georgescu, prezentă la emisiunea online de business ZF Live de luni.
 
Programul celor de la WU Executive Academy este cel mai scump de pe plan local, însă şcoala oferă o serie de burse de merit, care pot subvenţiona până la 50% din costuri, fie pentru femei-lideri, pentru antreprenori sau pentru angajaţi.
 
„Un MBA nu garantează o mărire de salariu, dar sunt poziţii care nu pot fi obţinute decât dacă ai studii de MBA. În orice multinaţională, dacă vrei să fii director general, dacă eşti unul dintre presupuşii candidaţi, firma te trimite la un MBA“, a mai spus Adriana Georgescu. Ea a mai precizat că media de vârstă în rândul studenţilor din ultimele două generaţii a fost de 36- 37 de ani.
 
Ce a mai spus Adriana Georgescu la ZF Live:
 
n Avem cursuri doar 4 zile pe lună, de joi până duminică, de la 9 la 18. În cele patru zile există un singur modul, cu un singur profesor.
 
n La MBA nu se predă efectiv, studenţii au de citit materialele înainte să vină la cursuri. Pe perioada celor 4 zile dezbat probleme sau studii de caz, fac prezentări şi apoi au o temă post modul. Profesorul nu-i învaţă absolut totul, chiar dacă sunt numai 4 zile pe lună, e o perioadă continuă de învăţare. Cam 20 de ore pe lună trebuie să îşi aloce un student de MBA pentru a învăţa pentru MBA.
 
n Din cei 14 profesori, 8 sunt americani, 5 sunt de la Viena, unu din Canada, unu din Anglia şi unu din Danemarca.  Avem un formular de feedback completat de studenţi. Dacă am văzut două generaţii la rând care au fost nemulţumite de un profesor, l-am schimbat.
 
n 70% dintre studenţi vin prin recomandări, restul prin abordarea noastră directă către ei. Anul acesta am început în forţă, avem deja 6 aplicaţii în prima lună. Pentru noi e foarte mult pentru că numărul mediu este de 25 de studenţi. Programul ajunge la breakeven când avem 17 studenţi.
 
n Un program de Executive MBA te învaţă cum să analizezi şi cum să iei decizia de business în funcţie de rapoartele managerilor de departamente. Când avem contabilitate, nu te învaţă cum să faci contabilitate, ci cum să interpretezi rapoartele contabile şi cum să iei decizia de business.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO