ZF 24

Aeroportul Henri Coandă intră în era SF: trei asistente virtuale vor fi amplasate mâine în terminalul plecări. VIDEO

Aeroportul Henri Coandă intră în era SF: trei...

Autor: Mirabela Tiron

03.04.2014, 13:11 1408

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, cu 7,1 milioane de pasageri anul trecut, va amplasa mâine în terminalul plecări internaţionale trei dispozitive de tip “asistent virtual”, care vor oferi informaţii legate de trecerea mai rapidă prin controlul de securitate şi produsele care sunt permise la bordul avionului.

“Informaţiile vor fi furnizate în română şi în engleză, holograma va transmite informaţii despre ce trebuie făcut pentru a trece mai rapid de controlul de securitate. Oricâte afişe am avea tot nu captează atenţia aşa cum o va face asistentul virtual”, a declarat pentru ZF Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului. Investiţia în cele trei dispozitive, inclusiv în mentenanţa lor se ridică la circa 24.000 de euro, potrivit lui, care a mai precizat că firma care a livrat aceste dispozitive este Fragard Iaşi.

Mai mult, aeroportul va lansa mâine noul portal web (o investiţie de peste 20.000 de euro) dar şi paginile de Facebook, Twitter, Linkedin şi Instagram.

Aeroportul Otopeni are un nou terminal de plecări de la finalul lui 2012, în urma unei investiţii de 52 milioane de euro.

Din aprilie 2013, Radu Merica, un executiv care a ocupat func­ţiile de CEO al  Ţiriac Holdings şi de pre­şe­­din­te al Camerei de Comerţ Româno-Ger­mane, este noul preşedinte al consiliului de administraţie al CNAB, o companie cu venituri anua­le de 137 mil. euro.

Vedeţi aici un sistem asemănător de pe aeroportul din Frankfurt: 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO