ZF 24

Afaceri de sezon in farma: Nurofen, Paracetemol si Coldrex fac vanzari de milioane de euro

Afaceri de sezon in farma: Nurofen, Paracetemol si Coldrex fac vanzari de milioane de euro
28.01.2010, 14:33 281

In plina epidemie de gripa AH1N1, cand mare parte din cazurileusoare sunt tratate cu medicamente conventionale pentru raceala sigripa, si nu cu antivirale precum Tamiflu, vanzarile de Nurofen,Paracetamol si Coldrex au cresteri semnificative in farmacii.Acestea au fost anul trecut produsele pentru raceala si gripa cucele mai mari vanzari de pe piata locala, potrivit datelorcompaniei de analiza si studii de piata Cegedim Romania.

Astfel, Nurofen a inregistrat in noiembrie o crestere de 40,6%comparativ cu perioada similara din 2008, in timp ce Coldrex a avuto crestere de 52,9%. Cea mai buna evolutie a avut-o Erdomed, caresi-a dublat vanzarile la nivelul acestei luni.

"Anul trecut vanzarile de medicamente fara raceala au mers mult maibine. Au fost si multe cazuri de gripa, dar oamenii s-au speriatdin cauza gripei porcine si au mers mai mult pe preventie. A fost oiarna destul de urata, iar la cel mai mic semn de guturai, oameniiau dat fuga in farmacie. In noiembrie si decembrie vanzarile s-audublat", a spus Mirela, o farmacista din zona centrala aCapitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO