ZF 24

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut la nouă luni cu 15,5%, susţinute de produse alimentare, nealimentare şi carburanţi

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut la nouă...

Autor: Roxana Rosu

07.11.2016, 09:50 67

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele nouă luni ale anului cu 15,5%, ca serie brută, iar ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 15,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, afacerile din comerţ s-au majorat  atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,7%, respectiv cu 11,1%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Avansul a fost susţinut de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,2%), vânzările de produse nealimentare (+9,6%) şi de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%). Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate,  creşterile din septembrie au fost determinate de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,7%), vânzările de produse nealimentare (+10,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO