ZF 24

Afacerile din serviciile pentru companii au crescut cu 7,8% la 9 luni,cel mai bine se plasează IT-ul

Afacerile din serviciile pentru companii au crescut cu...

Autor: Raluca Ghinea

13.11.2015, 09:46 246

Totodată, transporturile au consemnat o creştere a afacerilor cu 11,2%, comunicaţiile cu 4,3%, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzarea şi transmiterea de programe cu 4,1%, iar categoria alte servicii furnizate în principal întreprinderilor şi-au sporit afacerile cu 3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din serviciile pentru companii au fost mai mari cu 7,7%, după creşteri înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (22%), transporturi (11,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (4,4%), activitǎţile de comunicaţii (3,7%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,1%).

În septembrie, afacerile au urcat cu 7,2% faţă de august, ca serie brută, susţinute de activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+19,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,2%), activitǎţile de transport (+4,5%), cele de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,6%) şi de activităţile de comunicaţii (+2,6%).

Pe serie ajustată, serviciile prestate pentru companii şi-au sporit cifra de afaceri cu 0,1%, după ce s-au înregistrat scăderi la activitǎţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe cu 3,3% şi la cele de transport cu 0,3%.

Comparativ cu septembrie anul trecut, afacerile au crescut pe ansamblu cu 4,5% în termeni nominali, pe serie brută, şi cu 4,3% pe serie ajustată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO