ZF 24

AFI a primit aprobare de la Protecţia Mediului pentru construcţia mallului şi a clădirii de birouri din Braşov

AFI a primit aprobare de la Protecţia Mediului pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.05.2017, 12:57 1439

Israelienii de la AFI Europe au primit aprobare pentru a construi un mall în Braşov, alături de o clădire de birouri, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

ANPM „anunţă publicul interesat asupra deciziei de aprobare de dezvoltare pentru SC AFI Palace Braşov SRL – construire centru comercial shopping mall şi clădire înaltă pentru birouri (clădirea 1), judeţul Braşov, municipiul Braşov, Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 78”, se arată în sursa citată.

Potrivit Ministerului de Finanţe, firma AFI Palace Braşov a fost înfiinţată în 2015, cu un an înainte de demararea lucrărilor de construcţie.

Dezvoltatorii de la AFI Europe, care deţin şi mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, au finalizat, la începutul anului trecut, achiziţia terenului de 40.000 de metri pătraţi din centrul de business al oraşului, pe fosta platformă Hidromecanica. Compania a început deja construcţia proiectului cu destinaţie mixtă.

Din ansamblu vor face parte centrul comercial AFI Palace Braşov şi proiectul de birouri clasa A AFI Park Braşov, care va fi livrat în două faze.

Lucrările de construcţie la proiectul AFI Braşov au fost demarate anul trecut, iar termenul iniţial de finalizare era trimestrul al patrulea din acest an. Livrarea a fost însă amânată până în 2018, dar reprezentanţii AFI Europe nu au comentat această decizie.

Mallul AFI Braşov va avea o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, dispuşi pe trei niveluri, în vreme ce birourile vor avea o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi. În mall, va fi integrată şi o terasă de mari dimensiuni cu vedere către Munţii Carpaţi. Singurul chiriaş anunţat până acum în viitorul mall din Braşov este retailerul Carrefour, care a preînchiriat o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi la parter. David Hay, CEO al AFI Europe, a spus totuşi că dezvoltatorul se apropie de finalizarea mixului de chiriaşi.

AFI Braşov va fi al treilea centru comercial pe care israelienii de la AFI Europe îl au pe piaţa locală, după AFI Cotroceni, un proiect de 81.000 de metri pătraţi, în Bucureşti, şi AFI Ploieşti, cu o suprafaţă închiriabilă de 34.000 de metri pătraţi.

Tot în Braşov, mai construiesc un centru comercial şi austriecii de la Immofinanz, sub numele Stop.Shop, brandul sub care operează centrele comerciale.

În Braşov există deja un centru comercial de mari dimen­siuni, inaugurat în martie 2015 de Immochan, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, pe un teren de 100 de hectare. Investiţia a fost de 60 de mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO