ZF 24

Agenţia de marketing online a eMag cumpără de la Bogdan Iordache serviciul de promovare prin e-mail Conectoo

Bogdan Iordache

Bogdan Iordache

Autor: Adrian Seceleanu

15.05.2014, 17:22 2176

Conversion Marketing, o companie controlată de eMag - cel mai mare retailer online din România, a achiziţionat platforma de marketing prin email Conectoo, fondată în anul 2008 de Bogdan Iordache, 34 de ani, potrivit unui anunţ al celor două părţi, care nu include detalii despre valoarea tranzacţiei.

„E-mail marketing-ul este unul dintre cele mai eficiente canale de comunicare online. Achiziţia Conectoo este un pas important pentru noi din două perspective. Prin Conectoo avem acces la o tehnologie avansată ce ne va permite să livrăm mesaje cu un grad înalt de relevanţă. Din punct de vedere comercial, putem oferi clienţilor noştri servicii de digital marketing integrate”, a declarat Marius Pahomi, Directorul General al Conversion Marketing.

Tehnologia deţinută de Conectoo este complementară cu cea deţinută de Conversion Marketing, iar achiziţia va permite dezvoltarea serviciilor şi expansiunea pe noi pieţe, a declarat pentru ZF Bogdan Iordache. Antreprenorul, care este cunoscut pe piaţa locală şi pentru organizarea evenimentului How to Web, afirmă că se gândeşte la nişte afaceri noi, despre care însă nu doreşte să ofere momentan detalii. “Am nişte planuri de viitor conturate în minte însă nu pot oferi detalii acum”.

Ca urmare a tranzacţiei, Bogdan Iordache va părăsi poziţia de CEO al Conectoo, iar restul echipei se va alătura Conversion Marketing.

Conectoo, serviciu lansat de către Bogdan Iordache în 2008, este unul dintre principalii furnizori de soluţii de e-mail marketing din România al cărui principal competitor este compania White Image.

Potrivit estimărilor de pe piaţă anual în România se cheltuie câteva sute de mii de euro - cel mult un milion de euro pentru marketing prin e-mail.

Bogdan Iordache nu a dorit să comenteze aceste estimări. Pe de altă parte, el a precizat că diferenţa dintre White Image şi Conectoo este că firma creată de el oferea mai degrabă instrumente de e-mail marketing decât servicii.
Printre clienţii Conectoo se numără companii precum eMAG, MRM Worldwide Romania, Ringier sau Netbridge Development.

În anul 2013, conform datelor de la Ministerul finanţelor, compania Conect Soft SRL a avut în medie un angajat, o cifră de afaceri netă de 72.000 de euro şi un profit net de 30.000 de euro.

Bogdan Iordache nu a oferit detalii suplimentare despre afacerile companiei sau numărul de angajaţi, invocând un acord în acest sens cu Conversion Marketing. “Conectoo a fost mereu un business pe plus şi în creştere”, a spus totuşi Iordache.

Tehnologia Conectoo permite segmentarea, ţintirea şi realizarea de mesaje personalizate pe baza informaţiilor despre comportamentul online al abonaţiilor la newsletter. Platforma asigură gestionarea procesului de abonare şi a informaţiilor celor înscrişi.

Conversion Marketing este o companie care operează servicii de marketing online (analiză, creaţie şi dezvoltare web, achiziţie şi planificare media, promovare prin intermediul motoarelor de căutare, social media şi mobile marketing) pentru clienţi din România, Ungaria şi Bulgaria, şi face parte din grupul Naspers - prin intermediul eMag.

Conversion Marketing a fost înfiinţată în anul 2012 de Marius Pahomi, după ce a plecat de la agenţia MEC Interaction.

Unul dintre cei mai mari clienţi ai companiei a fost eMag iar retailerul a preluat în 2013 90% din acţiuni. Înainte de tranzacţie retailerul externalizase către Conversion Marketing toate serviciile de media buying şi proiectele speciale digitale.

Conform datelor publicate de Conversion Marketing bugetele de publicitate online gestionate de către companie în 2013 au depăşit 5 milioane de euro. Printre clienţii companiei se numără eMAG, OLX/Mercador, Oriflame, Autovit.ro, ZorileStore, Flanco, TinaR, PCFun, FashionUp, Yellow Store, Zonga sau Leonardo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO