ZF 24

Aglomeraţie la înscrierea la liceele din Bucureşti

Aglomeraţie la înscrierea la liceele din Bucureşti

Autor: MEDIAFAX

09.07.2016, 13:51 133

Absolvenţii de clasa a VIII-a veniţi din provincie să se înscrie la liceele din Bucureşti au putut să îşi depună dosarul şi să îşi selecteze opţiunile la singur la un singur centru din Capitală, la Şcoala Sfinţii Voievozi. Potrivit regulamentului, este necesar ca tinerii să fie însoţiţi de un membru al familiei care să îl reprezinte pe minor.

"E cam aglomerat şi stăm şi în soare, dar ce să facem, trebuie să înscriem copiii la liceu. Suntem veniţi din judeţul Giurgiu de la prima oră a dimineţii", a declarat un părinte.

Viitorii liceeni susţin că vor să se înscrie la liceele din Bucureşti pentru a avea o pregătire mai bună.

"Sunt din Ilfov, am venit să mă înscriu la Bucureşti pentru că sunt licee mai bune. Am ales un profil de limbi straine pentru că vreau să devin traducător. Abia aştept să îincep liceul, cred că o să fie o experienţă frumoasă", a declarat Alina.

"Vreau să vin la Bucureşti pentru că am mai multe şanse pentru viitor. Am dat la mate-info. Cred că sunt profesori mai buni în Bucureşti. Sincer, nu sunt foarte nerăbdător să înceapă şcoala, vreau să mă mai bucur de vacaţa de vară", a spus Radu, un tânăr din Teleorman.

"Am venit de azi că aşa au crezut părinţii că e mai bine, dar e foarte aglomerat. M-am înscris la filologie pentru că imi place foarte mult limba română. Vreau să mă fac profesoară de română. Părinţii nu sunt încântaţi, dar mie îmi place" a declarat Ioana, din judeţul Ilfov.

Programul centrului de înscriere a început de dimineaţă şi se încheie la ora 16.00, acelaşi program fiind valabil şi duminică. Cei care nu reuşesc să îşi selecteze opţiunile privind învăţământul liceal în weekend o pot face până marţi.

75% din media de admitere la liceu este media generală de la Evaluarea Naţională şi 25% este media generală a absolvire a claselor V-VIII.

Ministerul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Evaluarea Naţională a fost de 75,1%, 111.598 candidaţi având medii mai mari sau egale cu 5, în timp ce 253 elevi au obţinut media 10, datele furnizate fiind cele rezultate în urma soluţionării contestaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO