ZF 24

Agravarea situatiei economice a Ucrainei ar putea schimba termenii imprumutului venit de la FMI

08.02.2009, 18:17 18

Seful consiliului de administratie a Bancii Nationale a Ucrainei, Petro Poroshenko, a declarat ca termenii memorandumului semnat cu Fondul Monetar International (FMI) la finele anului 2008 ar putea fi obiectul unei noi analize, ca urmare a situatiei economice in care se afla tara, informeaza Kiev Post.

"Situatia economica s-a inrautatit considerabil, nu doar in Ucraina ci si in tarile vecine din Centrul si Estul Europei, ca si la nivel global, fata de cea inregistrata la momentul semnarii contractului, in luna octombrie. Noi elemente au aparut. Este imposibil sa gasim un raspuns adecvat acestora in conditiile mentionate in acord. Cred ca reprezentantii FMI vor intelege acest lucru", a mentionat acesta.

Ucraina a primit o prima transa a imprumutului in noiembrie, aceasta ridicandu-se la 4,5 miliarde dolari. A doua transa, in valoare de 1,87 miliarde dolari, urmeaza sa fie primita de Ucraina in februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO