ZF 24

Agresiunile împotriva angajaţilor Romsilva se intensifică. De la începutul anului, 17 paznici au fost agresaţi de hoţii de lemne

Agresiunile împotriva angajaţilor Romsilva se...

Autor: Roana Rotaru

30.05.2017, 14:39 338

Agresiunile împotriva angajaţilor Romsilava, care păzesc pădurile statului, sunt tot mai dese, de la începutul anului înregistrându-se 17 cazuri de agresiune, din care în opt cazuri au fost necesare îngrijiri medicale. Angajaţii Romsilva încasau în 2016 un salariu mediu net de 2,412 lei, potrivit datelor transmise de companie.

Anul trecut infractorii au tăiat ilegal din pădurile statului aproape 48.000 de metri cubi de lemn şi au agresat 22 de angajaţi Romsilva aflaţi în timpul acţiunilor de pază a pădurilor.

Ultima agresiune împotriva angajaţilor Romsilva a avut loc ieri, când un pădurar al Ocolului Silvic Dragomireşti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş a fost lovit şi deposedat de arma de serviciu de către două persoane necunoscute, în timpul patrulării în cantonul silvic.

„Grigore T. se afla în patrulare în zona Tibău când a descoperit aproximativ 25 metri cubi de lemn tăiaţi ilegal, de esenţă răşinoase, abandonaţi la marginea unui drum. La scurt timp, la faţa locului a sosit un autoturism de teren, fără numere de înmatriculare. Din autovehicul au coborât două persoane care l-au lovit de mai multe ori, apoi i-au luat cheile de la autoturism şi arma de serviciu, trăgând două focuri de armă spre pădurar, fără a-l nimeri”, se arată în comunicatul Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a intensificat activităţile de pază şi control în fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27% anul trecut şi cu încă 20,86% în primul trimestru al acestui an.

Romsilva, instituţia care administrează 3,14 mil. hectare de pădure aflate în proprietatea statului, a înregistrat venituri totale de 1,9 miliarde lei în 2016, în creştere cu 6,3% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor instituţiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO