ZF 24

AIG incheie un contract "definitiv" de imprumut cu Fed pentru 85 miliarde dolari

AIG incheie un contract "definitiv" de imprumut cu Fed pentru 85 miliarde dolari
24.09.2008, 11:02 16

American International Group (AIG) a declarat ieri noapte ca a semnat o intelegere "definitiva" pentru obtinerea unui imprumut de 85 miliarde dolari din partea Rezervei Federale americane (banca centrala), pentru care banca centrala va prelua o participatie de 79,9% din cadrul asiguratorului.

Seful AIG, Edward Liddy, a declarat intr-un comunicat ca aceasta facilitate a fost "cea mai buna alternativa a companiei", in conditiile actuale de piata.

Conform termenilor intelegerii AIG va trebui sa plateasca imprumutul din vanzarea de active sau lansarea de actiuni sau titluri.

De asemenea, AIG va plati o dobanda cu 8,5 puncte procentuale mai mare decat Libor (rata dobânzii pentru împrumuturi interbancare la Londra) cu scadenta la trei luni, ajungandu-se astfel ca valoarea dobanzii sa fie de peste 11%.

În acelasi timp, AIG va trebui sa achite un comision initial de angajament reprezentand 2% din valoarea totala a creditului si, ulterior, o taxa asupra fondurilor retrase de 8,5% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO