ZF 24

AIG trebuie sa plateasca mai multor directori prime intarziate de peste 12 milioane dolari

25.10.2009, 14:08 16

Asiguratorul american AIG, ajutat din fonduri guvernamentale saevite falimentul, a anuntat vineri ca trebuie sa plateasca bonusurisi compensatii in valoare de 12,1 milioane dolari unor exeucutividin cadrul companiei, informeaza Reuters.

Decizia de achitare a bonusurilor vine dupa ce AIG a primitacordul lui Kenneth Feinberg, omul numit din partea guvernului saanalizeze politicile privind acordarea de bonusuri si compensatiiale companiilor salvate de statul american.

Astfel, David Herzong, CFO-ul AIG, a fost platit 1 milion dedolari, in timp ce Kristian Moor, CEO al diviziei de asigurari aproprietatii si in caz de accidente, a primit 1,6 milioanedolari.

American International Group nu a facut publice toate numelecelor care vor primi bonusuri. Compania a decis sa amane acordareaacestor bonusuri promise in 2008, pentru a-i da timp lui Feinbergsa analizeze activitatea angajatilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO