ZF 24

Airbus scrie în raportul anual pe 2016 că este investigată de autorităţile române în legătură cu contractul de supraveghere a graniţelor

19.04.2017, 16:42 509

Airbus, gigantul european, scrie în raportul pe 2016 că este investigată de autorităţile române în legătură cu contractul de supraveghere a graniţelor, subiect care este cunoscut în România ca fiind contractul EADS.

Pe de altă parte, Airbus spune că autorităţile germane au anunţat în octombrie 2016 că renunţă la investigaţia împotriva Airbus Defence and Space GmbH.

Toate aceste menţiuni sunt făcute în raportul pe 2016 al companiei, la pagina 49.

Airbus anunţă că există posibilitatea ca Fiscul să conteste anumite practici fiscale desfăşurate de companie în legătură cu proiectele din România şi Arabia Saudită.

Într-un articol din Financial Times de luni, 17 aprilie, cotidianul scrie că Airbus este dată în judecată de intermediarii (middlemen) şi consultanţii unor contracte, care au fost concediaţi în urma unor investigaţii de fraudă.

Financial Times scrie că Airbus este investigată în Germania, Grecia, Marea Britanie, România şi Australia în legătură cu aceşti intermediari, care au fost folosiţi pentru vânzarea unor contracte.

Airbus a anunţat că a angajat jurişti, companii de investigaţii şi experţi contabili pentru a analiza şi revizui contractele cu aceşti intermediari.

Divizia de elicoptere a Airbus a deschis în toamna trecută o capacitate de producţie la Braşov, unde va fi asamblat modelul H215. Fabrica a fost deschisă în prezenţa preşedintelui Franţei Francois Hollande.

Airbus este producătorul avioanelor Airbus, aflate şi în dotarea Tarom.

Tarom discută de mai mult timp reînnoirea flotei, având negocieri atât cu Airbus, cât şi cu producătorul american Boeing.

Grupul Airbus mai are o capacitate la Braşov, Premium AEROTEC, care produce structuri pentru aeronave. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO