Albalact pune la bătaie 3,1 mil. lei pentru răscumpărarea a 3% din acţiuni

6 feb 2014 Autor: Adrian Cojocar

Producătorul de lactate Albalact Alba Iulia (ALBZ), controlat de omul de afaceri Raul Ciurtin, va derula în perioada 11 februarie – 3 martie o ofertă publică de preluare a unui pachet reprezentând 3% din capitalul societăţii pentru care este dispus să cheltuiască suma de 3,1 mil. lei (circa 690.000 de euro). Oferta va fi intermediată de firma de brokeraj Carpatica Invest şi se va derula la un preţ de 0,159 lei/acţiune, cu 6% peste cotaţia de ieri a acestor titluri, de 0,15 lei/acţiune.

Decizia conducerii Albalact de a demara ofertă publică vine după ce în luna octombrie a anului trecut compania a început un program de răscumpărare a unui pachet din acţiunile societăţii prin achiziţii directe pe bursă.

Din cauza lichidităţii reduse a acestor titluri, Albalact nu a reuşit în ultimele luni să răscumpere de pe piaţă decât 0,42% din acţiuni şi cel mai probabil prin intermediul ofertei compania intenţionează să accelereze achiziţiile oferind un preţ ceva mai ridicat decât cel de pe bursă din prezent.

Producătorul de lactate şi-a dublat profitul în primele nouă luni din 2013, câştigul ajungând la 5,4 mil. lei (1,2 mil. euro), în timp ce afacerile au avansat cu 25%, la 307,9 mil. lei (70 mil. euro). Pentru 2013 Albalact şi-a bugetat un profit net de 13,86 mil. lei, cu 90% mai mare faţă de valoarea din 2012. Albalact are în prezent o capitalizare de 98 mil. lei (22 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.02.2014

 
Cuvinte cheie:
Albalact
, răscumpărare
, acţiuni
, bursă

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide