ZF 24

Alcatel-Lucent a recrutat un fost bancher de la Goldman Sachs pentru poziţia de director financiar

Alcatel-Lucent a recrutat un fost bancher de la Goldman...

Autor: Ioana Nita

28.08.2013, 20:05 358

Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de telecom din lume care este prezent şi pe piaţa locală, l-a numit în funcţia de director financiar pe Jean Raby (foto), fost bancher la Goldman Sachs, măsura făcând parte din procesul de reorganizare al companiei început de CEO-ul Michel Combes, scrie Bloomberg.

Raby, care a fost partener şi director în cadrul diviziei de investiţii a băncii americane Goldman Sachs până anul trecut, va prelua noua funcţie de luna viitoare şi se va muta la Paris, unde este sediul central al companiei. În vârstă de 49 de ani fostul bancher va prelua responsabilităţile lui Paul Tufano, care a ocupat anterior poziţia de director financiar la Alcatel-Lucent.

Combes a preluat conducerea Alcatel-Lucent în aprilie după ce predecesorul său Ben Verwaayen nu a reuşit să aducă compania pe creştere prin vânzări de active şi prin disponibilizări de personal. În consecinţă el încearcă acum să menţină echilibrul financiar al companiei după ce aceasta a înregistrat venituri în scădere timp de şapte ani consecutiv. Alcatel-Lucent are în plan reducerea datoriilor cu două miliarde euro până la sfârşitul lui 2015 prin vânzarea acţiunilor pe bursă sau prin alte vânzări de active.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO