ZF 24

Alcatel Lucent: In marile orase, acum sunt 400 de smartphone-uri pe kilometru patrat. In doi ani vor fi 1.600

Alcatel Lucent: In marile orase, acum sunt 400 de smartphone-uri pe kilometru patrat. In doi ani vor fi 1.600
30.03.2010, 14:55 32

Retelele operatorilor de telefonie mobila sunt supuse uneipresiuni tot mai mari pe masura ce consumatorii incep sa adopteintr-un ritm accelerat telefoanele mobile inteligente, careutilizeaza intensiv retelele de date mobile, a declarat, in cadrulunui seminar organizat la Bucuresti de Autoritatea de reglementarein comunicatii Luis Lucatero - director pentru afaceri publice incadrul Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatorimondiali de echipamente telecom.

Problema operatorilor va fi ce capacitate de transfer de date vorfi capabili sa ofere pe o suprafata de un kilometru patrat, a spusoficialul Alcatel Lucent. Potrivit lui, numarul de smartphone-uricare se afla marile orase a screscut exponential in ultimii ani,iar evolutia va continua sa fie de aceasta maniera.

Daca in 2008 in marile orase existau in medie 100 de smartphone-uripe kilometru patrat, anul trecut numarul a ajuns la 200 iar in anulcurent se va dubla pana la 400. In urmatorii doi ani evolutia vacontinua sa fie dublarea. Astfel, in 2012 vor exista in medie 1600de smartphone-uri pe metrul patrat in orasele mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO